Dagboek Schotland – deel 1: terug

 18 augustus 2016
img_1480
Inmiddels ruim een week geleden landde onze vlucht vanuit Edinburgh in Amsterdam. Negen dagen hadden Dagmar, Marijn en ik onze cameraman Mick meegenomen van de ene plek naar de andere. Nu is dat voor een reis om een documentaire te maken logisch en ook voor een cameraman niet zo gek. Bovendien zijn wij als muzikanten het reizen ook gewend. Maar de omstandigheden waarin wij filmden waren voor een dergelijk project niet heel gangbaar en had Mick niet eerder meegemaakt.
Tussen de interviews met muzikanten, leraren en schrijvers, jong, oud en bevlogen. Geraakt door de muziek en cultuur, die in leven wordt gehouden met een voor ons onverwachte vanzelfsprekendheid. Onderdelen van onze research over de muziek worden in Schotland standaard aan scholieren bijgebracht. Het eerste beeld dat wij hadden bij Schotse muziekcultuur was in ieder geval niet een klas pubers die liederen in het Gaelic zingt die vroeger door vrouwen tijdens het werk werden gezongen (Walking songs).
De documentaire zal bestaan uit korte filmpjes die ook afzonderlijk te bekijken zijn en worden op onze youtube, Facebook en website gepubliceerd. In de tijd dat wij materiaal sorteren kunnen jullie al lezen over onze reis in de blog waarin Dagmar trouw dagboekfragmenten publiceert met daarin de hoogtepunten van onze reis. (Althans, Dagmars hoogtepunten van onze reis).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s