Fado en Tango-project

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vanavond hebben we ons Fado-Tango project afgesloten met een optreden in Muziekcentrum 1001 Nachten.
Een korte terugblik:
In oktober begonnen onze repetities. De gebruikelijke bezetting om Fado’s te vertolken bestaat uit een of twee Portugese gitaren en een of twee klassieke Spaanse gitaren, maar bij gebrek aan gitaristen bestond onze bezetting uit viool, altviool, cello, contrabas en accordeon. Tijdens de repetities hebben we ons verdiept in de stijlkenmerken van de Fado en de Tango, zowel wat muzikale kenmerken als de betekenis en de geschiedenis van de stijlen. Natuurlijk zijn twee maanden bij lange na niet genoeg om een stijl te doorgronden, maar naast het proeven zijn we ook zeker een aan verdieping toegekomen.
Vorige week brachten we Portugese en Argentijnse sferen in Karin’s lounge.
Op Museumnacht hebben we in de hal van Panorama Mesdag gestaan, bij de Willemsvaart vanaf de kant een serenade gebracht aan inzittenden en op het Gemeentemuseum samen met woordkunstenaar Geraldina opgetreden.
Ons afscheid van de Saudade en Piazolla tijdelijk: het project heeft nog een staartje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s