Happy 2018!

Lieve allemaal,

Een mooi en voorspoedig 2018!

De jaarwisseling is ook voor ons het moment waarop op we terug en vooruitkijken. We kijken terug op een leerzaam, inspirerend jaar vol passie voor muziek.

Het grote onderzoek van dit jaar was onze zoektocht naar de fado. Met een bont gezelschap zijn we naar Lissabon afgereisd om daar de fado te zoeken, te ervaren en mee brengen naar Nederland. Tijdens de reis hebben we deze stijl in ons hard gesloten. Of je de stijl zo naar Nederland mee kan brengen? Onze ervaringen, liefde en hartstocht die we voor de fado zijn gaan voelen zijn in ieder geval mee terug gereisd. En wie weet wat 2018 gaat brengen…

Verder hebben we dit jaar hard gewerkt aan het verwerken van het materiaal voor de short films van ons project ‘Pastiche capturing the music from Scotland’. Ook hebben we een klein onderzoekje gedaan naar muziek uit Turkije. Hiervoor hebben we gesproken met medewerkers van muziekcentrum Aslan. De gesprekken gingen niet alleen over muziek uit Turkije, maar ook over de waarde van wereldmuziek in muziekeducatie en de plek van wereldmuziek in Nederland, voornamelijk Amsterdam.

 

Sinds kort zijn we met een nieuw project bezig, Pastiche thuis (lees meer hierover op ons blog). Na drie dagen filosoferen over thuis zijn we ook de thema’s van Pastiche gaan overdenken. In de stijlen zijn we op zoek naar de volgende laag van verdieping. Naast het onderzoeken van feiten willen we ons gaan richten op verdieping op persoonlijk en emotioneel vlak. Wat betekent de stijl gevoelsmatig? Wat betekent de stijl voor mij persoonlijk? Waar zit voor mij mijn binding met een stijl? Hoe kan ik me nog meer verbinden met de stijl? En als de verbinding er is, hoe kan ik andere helpen dezelfde liefde en verbinding te ervaren?

Naar aanleiding hiervan zullen we in 2018 inspiratieavonden gaan organiseren. Iedereen is hier welkom om zijn verbinding en associaties met een muziekstijl te delen. Er zal gespeeld en  geluisterd worden. Samen gaan we zo opzoek naar de verdieping in de stijl.

Verder zijn we in dit jaar gewisseld van projectmatig musiceren naar een vaste bezetting die meerdere stijlen tegelijk speelt. We hebben een benefietconcert georganiseerd, muziek gemaakt met Griekse muzikanten, opgetreden en inspirerende gesprekken gehad.

En last, but not least: we zijn in 2017 officieel een stichting geworden. Het is voor ons een grote verrijking maar ook nog heel spannend. Het geeft het gevoel van met schaatsen aan op het ijs staan maar nog niet durven schaatsen, omdat je niet zeker weet hoe dik het ijs is. Dit klinkt misschien als een doemscenario. Dus we beloven dat als we volgend jaar terugkijken we niet zijn omgekomen in wak, maar mooie lussen schaatsen over het ijs.

Voor nu willen wij graag iedereen bedanken die voor ons 2017 tot een mooier jaar heeft gemaakt:

Emma van Dobben, Frank Schumm, Fieke Neijssen, Alba Roorda Martinez, Marjolein Karman, Eric Lagerwaard,  Zuhal Gezik, Levent Aslan, Aylin, medewerkers van Aslan Muziekcentrum, Ivo Poort, Mick van der Herk, Layla Correa, Roos Zoetemeijer,  Debby Korfmacher, Anouk Tuijnman, Iris van Doggenaar, Israh Badwy, Dimitris, Dafnie, Annick Sickinghe, Thomas Maas, Rick van Boeckel, Merlijn Nash, Rita Oliveira, Carlos do Carmo, André Baptiste, Helder Aragao, Joana Almeida, Pedro do Castro, Mario Pacheco, Rodrigo Rebelo de Andrade, Alda Amaral, Diogo Luis Spinda Correia, Márcio Baptista, Joana Galitio, Heldre, Nubo Vicenten, Dominique et Richard Mattar, Auke Oosthoek, Ida Michels, Emma Cloosterman,  Marle Schoustra, Cynthie van Eijden, Christof Henken en Lenneke de Lange.

 

Liefs, Dagmar en Gwendolynn

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s