Educatie

Educatie

Vocale  en instrumentale cursussen waarbij wordt gewerkt met repertoire uit verschillende muziekstijlen. De cursussen duren zes lessen en worden afgesloten met een begeleidt concertje. Er zijn drie verschillende cursussen:

-Zangcursus introductie verschillende stijlen

-Instrumentale cursus harp, bodhran, tin-en low whistle

-Oefenensemble

Aanvullende achtergrondinformatie over de cursussen:

Gwendolynn zingt in verschillende muziekstijlen in de ensembles van Pastiche en heeft ook in andere bezettingen gezongen waarin het repertoire varieerde. Elke stijl is een wereld op zich, met diepe wortels. De passie van Gwendolynn is het onderzoeken van deze wortels en de reis die het leerproces van het zingen in deze stijlen met zich meebrengt. Ze vindt het belangrijk respectvol om te gaan met het feit dat de stijlen een wereld op zich zijn en is zich er van bewust dat ze zelf niet uit de cultuur komt waar de muziek vandaan komt. Tegelijkertijd brengt ze graag haar passie over door zangers (ook zonder leservaring) te inspireren hun horizon te verbreden. In de cursus worden zij op weg geholpen met de eerste stap: het instuderen van repertoire en begrip krijgen over de context van de stijl.

Zelf heeft Gwendolynn lessen gevolgd in een aantal van deze stijlen en vanuit Pastiche reizen gemaakt om deze stijlen verder te onderzoeken. Momenteel is ze bezig zich hier verder in te ontwikkelen. De verschillende talen spreekt ze niet, maar kan wel aanwijzingen geven op het gebied van uitspraak. Ook is er in de cursus veel aandacht voor betekenis en interpretatie.

De specialisatie van Pastiche ligt niet in het uitdiepen en onder de aandacht brengen van één muziekstijl, maar van verschillende stijlen. De organisatie van Pastiche bestaat uit muzikanten in ontwikkeling, daarom verwijzen wij muzikanten die al meer ervaring hebben graag door naar gespecialiseerde docenten.