Research

Research

In het kader van research organiseren wij grote projecten, zoals onze reis naar Schotland om een documentaire te maken over de muziek uit Schotland. Tijdens onze projecten en reizen bouwen we een archief op, waarin we informatie over de verschillende stijlen zo compact mogelijk samenvatten. Dit archief bevat tevens verwijzingen naar verdiepende bronnen (zoals artiesten, documentaires, boeken). Op onze blog staan delen van het archief online. Feedback op

Saudade

Ons tweede filmproject gaat over de Portugese Fado. In de zomer van 2017 reizen wij tussen 23 en 30 juli in Lissabon de Fado achterna om een aantal short films te maken. Via Facebook houden we jullie up to date over onze voorbereidingen en tijdens onze reis publiceren wij een aantal filmdagboeken.

Pastiche goes Scotland

In het kader van dit project hebben wij in de zomer van 2016 hebben wij in Schotland gefilmd voor onze documentaire over de traditionele muziek van Schotland. Deze zal in delen worden gepubliceerd op onze youtube-account.

Archief

Wij publiceren gedurende onze projecten filmpjes op ons youtube-kanaal waarin we informatie over de stijlen verwerken. Deze filmpjes zijn uiteraard voor iedereen toegankelijk. Daarnaast bouwen wij ook een tekstueel digitaal archief op. In onze blog staat een deel van dit archief online. Je vindt hier onder andere verwijzingen naar goed bronmateriaal (muziekvoorbeelden, boeken, cd’s, dvd’s) en een korte samenvatting van de stijl.

De beste manier om muziek te begrijpen is door het zelf te maken, de context die wij scheppen biedt een overzicht waardoor de kennismaking met een stijl toegankelijker is, maar aarzel om op weg te  komen niet om een les af te spreken. Ook voor specifieke informatie over stijlen kun je contact met ons opnemen.